"Bitmemiş Mektuplar 11", 90 cm x 78 cm, kumaş üzerine dikiş, 2017
Kek sever misiniz?
Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Destek Sergisi
Açılış: 4 Haziran 18:00
Yasemin Özcan “Flanöz’ün Kalbi” sunum-performans
4 Haziran - 23 Haziran
Nancy Atakan, Neslihan Başer, Hera Büyüktaşçıyan, CANAN, Aslı Çavuşoğlu, Elmas Deniz, İnci Furni, Sibel Horada, Gözde İlkin, Gülsün Karamustafa, Lara Ögel, Yasemin Özcan, Çete-i Nisvan ve İz Öztat , Huo Rf, Sevim Sancaktar, SENA, Hale Tenger, Güneş Terkol, Bahar Yürükoğlu
Adres: Balat Mahallesi, Kadir Has Caddesi No:8, 34420 Fener, Fatih/İstanbul
Pazartesi - Cuma, 09.00 - 17.00
9 Haziran Cumartesi, 10 Haziran Pazar ve 23 Haziran Cumartesi, 09.00 - 17.00
K.E.K.sevenler 2018 yılında Türkiye’nin ilk ve tek kadın kütüphanesi olan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nde [K.E.K.] süreli etkinlikler gerçekleştirmeyi amaçlayan yazar, araştırmacı, editör, küratör, tasarımcı ve akademisyenlerden oluşan bir gruptur. K.E.K.sevenler’in amacı kütüphaneyi görünür kılmak, genç kullanıcılar ile tanıştırmak ve kütüphanenin sahip olduğu bilgi ve birikimi paylaşmaktır. Sene boyunca düzenlenecek etkinlikler ile mekânda oluşabilecek yeni birlikteliklere vesile olmayı, mekânı destek grupları ile sahiplendirmeyi hedeflerler. K.E.K.sevenler, kütüphanenin kurulmasını sağlayan kolektif yapıya benzer olarak, büyümeye ve ortak çalışmaya elverişli bir yöntemle nesiller arası bağları güçlendirmeyi amaçlar.
Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi [K.E.K.] 14 Nisan 1990’da giriş katında aktif olarak programlanan bir sergi mekânı ile açıldı. 1998 yılından sonra kütüphanenin sergi alanı büyüyen koleksiyonlarına yer temin edebilmek amacıyla arşive dönüştürüldü. K.E.K.sevenler’in kütüphanede gerçekleştireceği ilk etkinlik olan “Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Destek Sergisi” yapının mekânsal yetersizlikler sebebiyle kesintiye uğrayan sergileme tarihine gönderme yapar.
19 sanatçı tarafından kütüphaneye bağışlanan işler ile oluşturulan destek sergisi yapının günlük kullanımına müdahale etmez. Serginin yerleşimi izleyicilerin kütüphane bünyesinde yer alan kitaplar, süreli yayınlar ve arşivler arasında rahatlıkla gezmesini, içeriğine aşina olmasını sağlar. İşlerin satışından sağlanacak gelirin tamamı Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’ne bağışlanacaktır. Bağışlar öncelikli olarak Şirin Tekeli Özel Arşivi’nin ve kadın hareketine ait görsel ve işitsel arşivin dijitalleştirilmesinde kullanılacaktır.